Az Explorer Mechanikus Óra Rövid Története, Rolex Replika

A többi sorozathoz képest az Explorer visszafogott, bonyolult funkciók nélkül, és még a naptárat is kihagyja egy egyszerű háromkezes karórával. Csak később indult el az Explorer II kissé bonyolultabb naptár és kettős idő funkciója.

A Rolex már az 1930-as években elkezdett kutatási projekteket szponzorálni, hogy népszerűsítse óráinak szilárd és tartós arculatát, beleértve a himalájai hegymászó projektet is. A felfedezők Rolex Oyster Perpetual karórákat viselnek, köszönhetően az osztriga toknak és az automatikus mozgásnak, amely biztosítja a pontos időmérést. Ez lehetővé teszi a felfedezők számára, hogy ne féljenek a csúcstól, nyugodtan kezeljék a szélsőséges időjárást, és kiválóan hajtsák végre a feladatokat.

Az 1940-es évek végére a Rolex órákat mindenki felismerte, szárnyaik teljessé váltak. Ekkor a Rolex felső vezetése elkezdte tervezni, hogyan helyezze el és különböztesse meg termékeit. Piackutatás után több korszakalkotó stílust indítottak útjára az 1950-es években. Az Explorer volt a Rolex professzionális órák első sorozata. Rolex replika.

Véletlenül 1953. május 29-én az emberiség történetének első megmászása a Mount Everestre nagymértékben egybeesett a Rolex Explorer sorozattal. A Rolex erőteljesen népszerűsítette a hegymászás és a felfedezés kombinációját, amely azonnal lángra lobbantotta ezt a hosszú élettartamú professzionális sportórát, három nagy mutatóval és 369-es mérleggel, amelyek végigsöpörték a világot.

Ez a három a korai felfedezőké. Erősségproblémák miatt nem tudok valódi képeket készíteni és értékelni, ezért csak online képeken keresztül tudom megosztani veletek. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy ez a három antik Explorer a Rolex aranykorában jelent meg.

Bár a számlap kialakítása hasonlít az előd buborékára, klasszikusnak számít. A 3, 6 és 9 órás állások digitális mérlegeket használnak, a déli pozíció jelentős háromszögjelző, a többi pozíció pedig oszlopskálát. A reprezentatív Mercedes-Benz tű szintén nélkülözhetetlen. Íme egy kis epizód: A Mercedes-Benz tű először a buborékos hátlapon jelent meg, majd később a Rolex professzionális órák azonosító jele lett. Azóta többnyire ugyanaz maradt.

Ref.1016 Aranyozott számlap

Kezdjük közvetlenül a negyedik generációtól, a 1016-tól. Mivel az első három generáció gyártási ideje viszonylag rövid, és a mennyiség is szűkös, a legtöbb órabarátnak nincs szüksége arra, hogy elmélyüljön ezen a területen. A Ref.1016 a leghosszabb gyártási idővel rendelkező modell az Explorer sorozatban. A gyártás 26 éves, 1963-tól 1989-ig tartó gyártási éve során különféle történelmi változatok léteznek. Az Explorer rajongók számára a gipsz számlap kötelező. A világító gipszrádiumon kívül a korai számlapkészítéshez tartozott az aranytekercses Gilt Dial mesterség is. Ez a kihalt kivitelezés az egyik eladási pont is, amelyet a Vintage Rolex izgatott.

Ref.1016 Késői időszak

A későbbi időszakban az 1016-os világító számlapot T25-ös tríciumfényűre cserélték, de ez nem befolyásolta a számlap fényskáláját, amely hosszú idő után megsárgult és hatástalanná vált. A masszív antik ízű, magas ívű műanyag tükör teszi érdekessé.

Ref.14270

Az 14270-et 1989 és 2001 között gyártották. A megjelenés drámaian megváltozott az antik Explorerhez képest: az eredeti akriltükröt bonyolultabb zafírüvegre cserélték; a skálát világító platina betéttel töltötték ki, a 369-es számot pedig nem töltötték ki világító festékkel, mert túl kicsi volt a terület. Ezt az órát az órarajongók is nagyon szeretik és űzik a Kimura Takuya sztárhatása miatt, és a kezdők körében is népszerű stílus lett.

Ref.114270

Az 114270 a 2001-től 2010-ig gyártott 14270 tökéletes változata. Miközben a számlap változatlan marad, új mozgást és új világító festéket cserélnek. Bár az 14270 népszerűbb, racionális szempontból az 114270 konfiguráció sokkal magasabb. A 3000-es és 3130-as mozgások közötti különbségről ne is beszéljünk.

Ha 36 mm-es Explorert választ, azt javaslom, hogy az 114270-et válassza, amely általában jobb állapotban van, ahelyett, hogy meggondolatlanul az 14270-et keresné. Végül is a problémák valószínűsége az öregedés előrehaladtával nagyobb lesz. Persze ha látsz egy 14270-et, aminek a számlapján fényes foltok vannak, akkor arra is lehet fókuszálni.

Ref.214270

2010-ben a 214270 a Tan-1 új korszakalkotó terméke lett. Az óra átmérője 36 mm-ről 39 mm-re bővült, hogy megfeleljen a vásárlók nagy méret iránti igényének, és a számlap kialakítása is ennek megfelelően változott. A 369-es digitális mérleget tömör fehérarany konfigurációra cserélték, és az EXPLORER logóját felülről lefelé helyezték át.

A mutató kritika tárgyává vált a Rolex rajongók körében. Az új Tan-1 mutatóaránya nem egyezik a számlappal. A mutató a régi Rolex Submariner alapmutatója volt. A másodpercmutató kicsit hosszabb volt, de az óra- és percmutató nem felelt meg a tárcsaskála arányának; a legrosszabb a perc volt. A belső kör skála jól mutatta, hogy még két milliméter távolság van a csatlakoztatásig.

Talán a Rolex megtalálta a lelkiismeretét, és 2016-ban leállította ennek a Tan-1-nek a gyártását, és piacra dobta az új Tan-1 1.5-ös verziót. Mivel az új Tan-1 csak kis mértékben változtatta meg a tárcsát, a modellszám megtartotta az eredeti 214270-et. A leírás megkönnyítése érdekében a 2016-ban kiadott Explorer 1-et 214270 Újnak neveztem el, hogy megkülönböztessem.

Ref.214270 Új

A 214270 New dizájnja lényegében az 114270 stílusához tér vissza. A nagyobb számlapnak köszönhetően a 369-es számok üregesek, és világító anyagokkal vannak megtöltve, így sötét környezetben is könnyebb az idő megállapítása.

A mutató arányát is újra optimalizálták, ami a Rolex rajongóknak örül. Alig néhány év után a 214270-es platinaskála eltűnt; ehelyett a kialakítását az új Airmaster 116900-ra cserélték, ami valószínűleg az egyes sorozatok jellemzőinek kiegyensúlyozása érdekében tett engedmény.

Összefoglalva az Explorer 1 fejlődését, az innováció terén folyamatosan fejlődött. Minden változtatás friss vért fecskendezett, hogy felébressze az életerőt, de a számlap klasszikus elemeit az egész folyamat során megtarthatja. A Rolexet, mint kiválóságra törekvő óragyártó céget és a kulturális marketing márkamesterét kell dicsérnem.

Az egyszerű, de nem egyszerű, az ázsiai csuklónak megfelelő mérettel párosulva az Explorer 1 a sportsorozat legsokoldalúbb stílusának nevezhető. A kisebb csuklójúak a 36 mm-es, az újszerű és nagyobb méreteket kedvelők pedig a 39 mm-t választhatják. Rugalmas választási lehetőségekkel egy felfedező együtt elkísérheti Önt érintetlen helyekre.